Risotto z pečenej tekvice

Aké jedlo sa vám spája s jeseňou? Zrejme bude mať niečo spoločné s tekvicou, no okrem tradičnej polievky môžete skúsiť aj toto výborné risotto, oblížete si všetky prsty! :-)

  • 500 g hokkaido tekvice

  • 1 šálka ryže arborio

  • 1 PL ghee masla

  • 2 ČL himalájskej soli

  • 1/2 ČL kurkumy

  • 2 šalotky

  • 1 L zeleninového vývaru

  • parmezán

Tekvicu rozdelíme na dve polovice, vyberieme jadierka, nakrájame ju na kúsky a uložíme na papier na pečenie, jemne ju posolíme. Pečieme na 180 °C približne 20 minút. Zatiaľ si na masle orestujeme nakrájanú šalotku. Pridáme ryžu, pomiešame a postupne začneme prilievať vývar. K ryži pridáme aj tretinu tekvice z rúry. Vývar necháme bubublať vedľa v hrci. Keď sa vývar vstrebe do ryže, pridáme ďalšiu naberačku. Takto postupujeme, kým ryža nebude polomäkká. Upečenú tekvicu rozmixujeme na jemné pyré a primiešame k risottu. Pridáme aj lyžicu masla a dochutíme himalájskou soľou a štipkou kurkumy. Na tanieri ochutíme parmezánom. Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com