top of page

Chilli con carne

Chilli con carne varím aspoň raz týždenne :-) Preto, lebo milujem hovädzinku a ešte viac milujem pikantné! Je veľmi rýchlo hotové, trošku zdĺhavé je pomlieť mäsko, ale ja si s tým radšej dám tú prácu, ako keby som mala kúpiť pomleté mäso v obchode. Dávajú do toho všetko možné, takto aspoň viem, čo jem. Ani si nedávam mäso mlieť v obchode, bolo mi povedané, že sa stroj na mletie umýva iba raz denne, takže asi tak :-) No poďme k veci, tu je recept na toto úžasné mäsko :-)

  • 700 g pomletého hovädzieho mäsa

  • 1 červená cibuľa

  • 2 červené hrubostenné papriky

  • čili papričky podľa chuti

  • 1 konzerva fazule (môže byť aj pikantná, potom pozor s čili papričkami)

  • 1/2 konzervy kukurice

  • 1 ČL kokosového oleja

  • 500 g paradajkového pyré (foto som dávala do albumu s nákupom)

  • 1,5 ČL soli

  • štipka cayenského korenia (môžete dať aj čierne korenie)

Na oleji si opražíme červenú cibuľu, nakrájanú nahrubo. Pridáme mäso a restujeme, kým nezhnedne. Posolíme, dáme cayenské korenie (pozor, je štipľavé). Pridáme papriku, nakrájanú na menšie kúsky, zalejeme paradajkovým pyré a dusíme. Nepridávame žiadnu vodu, chceme, aby bola omáčka hustá. Po 10 minútach pridáme prepláchnutú fazuľu a kukuricu. Ja dávam polovicu konzervy, tú druhú polovicu mi zje dcéra s manželom :-) už je na vás, koľko použijete. Pridáme čili papričky, počas celého varenia jedlo ochutnávajte a určte si intenzitu pálivosti, ktorú zvládnete. Dusíme ešte 10 minút a môžeme podávať. Ako prílohu môžete zvoliť natural ryžu alebo tortillu.

Porcie: 4 Čas prípravy: 30 minút


DOVOLENKA NA LIPTOVE?

chata.png

Na tejto rozprávkovej chate Vám bude chutiť najlepšie :)

KATEGÓRIE

bottom of page