Špenátový koláč s mozzarelou

Už som spomínala, že mám rada zeleninové koláče, nie sú náročné na prípravu a vyprázdnite zvyšky z chladničky :-) No tento som mala premyslený, žiadne zvyšky :D Je to zároveň tip pre vás, určite máte na Zelený štvrtok svoje overené recepty, no môžete skúsiť aj moju netradičnú Veľkú noc :-) P.S. Keď nemáte radi špenát, nebojte sa, koláč je úplne jemný a špenát skoro necítiť.

  • 500 g baby špenátu

  • 3 vajcia

  • červená cibuľa

  • dve mrkvy

  • 300 g smotanového jogurtu

  • 1 ČL prášku do pečiva

  • dve vetvičky nasekanej petržlenovej vňate

  • citrónová šťava

  • čierne korenie, morská soľ

  • 100 g mozzarely

  • 60 g ovsených vločiek (alebo múky)

  • obľúbený syr na ozdobu

Všetky suroviny som doslova nahádzala do kuchynského robota, zmixovala som ich a vliala do formy na pečenie :-) Piekla som polhodinu na 180 stupňov. Ochutnajte to pred pečením, aby ste vedeli koláč správne dochutiť, napríklad viac dosoliť. Namiesto mozzarely môžete použiť aj iný syr, napríklad balkánsky alebo fetu, či nivu. Ja som použila nivu na dochutenie na tanieri. Koláč nechajte vychladnúť, až potom ho oddeľte od papiera, lepí sa kvôli syru. Ostal mi kúsok na večeru a ten vychladený bol ešte lepší ako teplý ;) Porcie: 2 Čas prípravy: 45 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE