Škoricové palacinky s tvarohom
Zajtra máme zase voľno a to si zaslúži parádne raňajky! Tieto sú také romantické pre dvoch, ako sa na palacinky patrí, no zdvojnásobte dávku a nakŕmite celú rodinu :-) užite si ďalší krásny voľný deň, kým začne škola :-)
Palacinky:
3 vajcia
100 g jemného tvarohu
1 PL medu alebo iného sladidla
1 ČL mletej škorice
1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)
30 g celozrnnej špaldovej hladkej múky
10 g masla alebo kokosového oleja
30 ml mlieka (rastlinné alebo klasické)
Tvarohový krém:
100 g jemného tvarohu
1 ČL medu
1 ČL škorice
Vajcia vyšľaháme metličkou s medom, pridáme tvaroh, roztopené maslo, škoricu, múku a mlieko. Cesto bude mať palacinkovú konzistenciu, no keď sa vám bude zdať husté, majte v zásobe ešte trochu mlieka. Rozohrejeme panvicu a na miernom ohni opekáme palacinky. Cesto som naberala menšou naberačkou a vyliala som ho uprostred panvice a nerozlievala som ho po celej panvici. Získala som tak menšie palacinky, no môžete robiť aj klasické na celú panvicu. Opekáme z jednej strany, kým sa neurobia bublinky, z druhej strany opekáme iba pár sekúnd. Nepoužívala som žiadny olej, palacinky sa dobre otáčali. Kým sa palacinky pečú, vymiešame si krém z tvarohu, škorice a medu. Naservírujeme palacinky, škoricový tvaroh a banán, či iné ovocie. Porcie: 2 (8 menších palaciniek) Čas prípravy: 30 minút