Škoricové palacinky s tvarohom

Zajtra máme zase voľno a to si zaslúži parádne raňajky! Tieto sú také romantické pre dvoch, ako sa na palacinky patrí, no zdvojnásobte dávku a nakŕmite celú rodinu :-) užite si ďalší krásny voľný deň, kým začne škola :-)

Palacinky:

  • 3 vajcia

  • 100 g jemného tvarohu

  • 1 PL medu alebo iného sladidla

  • 1 ČL mletej škorice

  • 1 ČL vínneho kameňa (prášok do pečiva)

  • 30 g celozrnnej špaldovej hladkej múky

  • 10 g masla alebo kokosového oleja

  • 30 ml mlieka (rastlinné alebo klasické)

Tvarohový krém:

  • 100 g jemného tvarohu

  • 1 ČL medu

  • 1 ČL škorice

Vajcia vyšľaháme metličkou s medom, pridáme tvaroh, roztopené maslo, škoricu, múku a mlieko. Cesto bude mať palacinkovú konzistenciu, no keď sa vám bude zdať husté, majte v zásobe ešte trochu mlieka. Rozohrejeme panvicu a na miernom ohni opekáme palacinky. Cesto som naberala menšou naberačkou a vyliala som ho uprostred panvice a nerozlievala som ho po celej panvici. Získala som tak menšie palacinky, no môžete robiť aj klasické na celú panvicu. Opekáme z jednej strany, kým sa neurobia bublinky, z druhej strany opekáme iba pár sekúnd. Nepoužívala som žiadny olej, palacinky sa dobre otáčali. Kým sa palacinky pečú, vymiešame si krém z tvarohu, škorice a medu. Naservírujeme palacinky, škoricový tvaroh a banán, či iné ovocie. Porcie: 2 (8 menších palaciniek) Čas prípravy: 30 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com