Šťavnaté kuracie kúsky s paradajkami a ricottou
Mala som v chladničke ricottu, no koláčik som už mala upečený a tak mi napadlo, že ju použijem "naslano". Výsledkom som bola milo prekvapená, keďže som to robila 1x, no chutilo to úžasne, pristihla som sa ako pri hrnci dookola ochutnávam tú výbornú omáčku, ups :D
600 g kuracieho mäsa
500 g cherry rajčín
250 g ricotty
hrsť čerstvej bazalky alebo lyžička sušenej bazalky
2 ČL himalájskej soli
mleté čierne korenie
1 cibuľa
1 PL olivového oleja
0,5 L vývaru alebo vriacej vody
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a každý kus rozrežeme na tri časti. Vzniknú nám väčšie, hrubšie kuracie kúsky. Každý kúsok posolíme a okoreníme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso a z každej strany ho necháme zatiahnuť. Keď zbelie, podlejeme ho vývarom. Mäso by malo byť celé ponorené. Pridáme sušenú bazalku, soľ, štipku mletého čierneho korenia a rozpolené rajčiny. Keď máte čerstvú bazalku, stačí ju pridať nasekanú pred koncom varenia. Mäso varíme 20 minút, časť omáčky vlejeme do misky a premiešame s ricottou. Mäso vyberieme, ricottovú zmes vlejeme do hrnca a premiešame. V tejto fáze môžete omáčku zmixovať dohladka tyčovým mixérom, no keď vám nevadia kúsky rajčín, nemusíte to robiť. Mäso vložíme naspäť a necháme na prudkom ohni 10 minút zredukovať omáčku. Podávame s cestovinami alebo s ryžou. Mäsko je šťavnaté a omáčka bude chutiť aj tým, ktorí nie sú fanúšikovia riccoty, tá jej dodá výnimočnú, jemnú chuť. Porcie: 4 Čas prípravy: 40 minút