Tuniaková nátierka s citrónovými cibuľkami
Recept na tuniakovú nátierku som vám tu už dala (fičím na nej, odkedy som prišla na ten správny recept D), teraz mám pre vás vylepšenú verziu! Tip som dostala od mojej trénerky Alenky, ktorá to videla v telke - ďakujem ti, Ali, je to jedna bomba! Robila som to už aj pre návštevu, všetci mi vyjedali tie cibuľky, skúste si to pripraviť na sviatky pre hostí, namiesto tradičných chlebíčkov, určite zabodujete :)
Tuniaková nátierka
2x80g konzerva tuniaka v olivovom oleji
50 g creame cheese (Lidl-Goldesa, Kaufland)
1,5 ČL horčice
2 šalotky alebo jedna menšia cibuľka
štipka soli
šťava z 1/2 citróna
Citrónové cibuľky
jedna červená cibuľa
citrón
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky, dajte do malej misky a pridajte citrónovú šťavu. Dajte toľko šťavy, aby bola cibuľa celá ponorená. Ja som si to pripravila večer a ráno som podávala (nechajte odležať aspoň 12 hodín). Citrónovú šťavu nevylievajte, môžete ju použiť do tuniakovej nátierky.
Tuniaka sceďte, dajte do misky a primiešajte creame cheese, horčicu, nadrobno nakrájanú šalotku, šťavu z citróna, v ktorej odpočívali cibuľky, ale lejte ju po častiach a ochutnávajte, stačia tak dve polievkocé lyžice, a štipku soli. Môžete pridať aj viac creame cheesu, keď chcete viac nátierky. Všetko spolu dobre premiešame, nechajte chvíľu odpočívať v chladničke a môžete podávať. K tuniakovej nátierke sa úžasne hodí citrón a cibuľky chutia naozaj citrónovo, navyše to naozaj krásne vyzerá na tanieri :)