Nadýchané orieškové lievance s ricottou

Už dávno som chcela pridať do raňajkových lievancov ricottu a keďže som na ňu minule natrafila v akcii, nebolo o čom :-) Palacinky s tvarohom mi veľmi chutili, no tieto ricottové boli tiež parádne, aj kvôli orieškom, ktoré bolo jemne cítiť a chrumkali :) Použila som trochu vločiek, no môžete si ich urobiť aj úplne bezlepkové, stačí, ak ich vynecháte a uberiete mlieko o polovicu.

  • 4 vajcia

  • 100 g lieskových orechov

  • 50 g jemných ovsených vločiek

  • 250 g ricotty

  • 100 ml mlieka z lieskových orechov (alebo iného mlieka)

mandľové maslo, lieskové orechy a figy na servírovanie Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, žĺtky vymiešame s ricottou. V mixéri pomixujeme vločky s orechami. Primiešame ich spolu s mliekom k ricottovej zmesi. Metličkou jemne zapracujeme sneh. Lievance naberáme lyžicou a opekáme na rozohriatej panvici. Opekajte na stredne veľkom plameni, aby sa dobre prepiekli. Podávame s orieškovým maslo alebo domácim džemom a s čerstvým ovocím, u nás to dnes boli figy.

Porcie 4 (30 lievancov) Čas prípravy 30 minút

Tip: Keď chcete, aby boli lievance úplne bezlepkové, vynechajte vločky a uberte množstvo mlieka o polovicu.


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE