Fitness lievance a arašidovým krémom

Tieto lievance som nazvala fitness preto, lebo som do nich použila suroviny, ktoré sú obľúbené vo svete športovcov, sú to: banány, arašidové maslo, tvaroh, vajíčka a ovsené vločky. Prečítajte si aj trik ako nečakať, kým vločky napučnejú a mať tak rýchlejšie hotové raňajky.

  • 2 vajcia

  • 1 zrelý banán

  • 150 g jemného tvarohu

  • 1 šálka vločiek (100 g)

  • 1/2 šálky mlieka (použila som delaktózované)

  • 60 g arašidového masla

  • Arašidový krém na 1 porciu:

  • 50 g jemného tvarohu

  • 20 g arašidového masla

  • 1 ČL medu alebo iného sladidla

Najprv si dáme zohriať mlieko tak, aby bolo horúce. Vločky si zatiaľ zmixujeme tyčovým mixérom a zalejeme ich horúcim mliekom. Vločky zaliate horúcim mliekom rýchlo napučnejú a nemusíme dlho čakať s ďalšou prípravou. K mlieku a vločkám primiešame aj arašidové maslo, keď ho máte stuhnuté. V inej miske si zatiaľ roztlačíme zrelý banán a vymiešame ho s vajíčkami. Pridáme tvaroh a vločky s mliekom a arašidovým maslom. Všetko spolu premiešame a cesto je pripravené. Rozpálime panvicu a naberačkou nalejeme menšie množstvo cesta, vytvoríme menšie lievance, aby sa nám dobre otáčali. S cestom sa pracuje dobre. Lievance sa dajú jednoducho otočiť, netrhajú sa, no nedávajte ich príliš blízko, aby ste to zvládli jednoduchšie :-) Kým sa lievance pečú, pripravíme krém. V menšej miske zmiešame tvaroh a arašidovým maslom a sladidlom. Naservírujeme lievance, ozdobíme krémom, nakrájaným banánom a iným ľubovoľným ovocím.

Porcie: 2-3 Čas prípravy: 40 minút

Tip: Arašidový krém si môžete pripraviť aj na olovrant, jednoducho zmiešajte jemný tvaroh s lyžičkou arašidového masla a lyžičkou medu.


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE