Tuniaková nátierka s olivami

Čo si chystáte zajtra na raňajky alebo deťom do školy? Keď máte tuniaka, môžete vyskúšať túto nátierku, ja som videla takú v supermarkete, no po prečítaní zloženia som si rýchlo rozmyslela jej kúpu. Tak som skúsila vyrobiť vlastnú a je výborná!

  • 2x80 g konzerva tuniaka v olivovom oleji alebo vo vlastnej šťave

  • 2 PL paradajkového pyré (Le Belle) alebo kvalitného kečupu (Heinz)

  • štipka himalájskej soli

  • štipka mletého čierneho korenia

  • 3 PL nakrájaných olív

  • 100 g cream cheese (v prípade bezlaktózovej verzie ho môžete úplne vynechať)

  • 1/2 červenej cibule

  • šťava z 1 citróna

Z konzervy jemne zlejeme olivový olej, tuniaka dáme do mixéra spolu s paradajkovým pyré, olivami, krémovým syrom, červenou cibuľou (alebo šalotkou), citrónovou šťavou a čiernym korením. Keď nemáte paradajkové pyré, môžete použiť aj kvalitný kečup bez konzervantov. Nátierku ochutnajte a pokojne pridajte viac olív alebo soľ. Nechajte chvíľku postáť a môžete podávať na čerstvej bagete alebo nátierku naberať zeleninou, nakrájanou na pásiky. Ideálne pre hostí, pre vás do práce, na raňajky, na večeru :-) Porcie: 4 Čas prípravy: 10 minút


MOJA KNIHA

KATEGÓRIE

© 2016 by Recepty mojej zdravej kuchyne. Created wth Wix.com